НАЦИОНАЛНА СПОРТНА АКАДЕМИЯ "ВАСИЛ ЛЕВСКИ"
Картинка 3146879 Картинка 6330813 Картинка 3090748 Картинка 9178937 Картинка 5465023 Картинка 4194947 Картинка 8336569 Картинка 4640724 Картинка 11876572 Картинка 10198529

НСА и Община Етрополе подновиха договора си за сътрудничество

Публикувано на 07 юни 2024

Национална спортна академия и Община Етрополе ще задълбочат развитието на съвместните си дейности, заявиха ректорът на НСА проф. Красимир Петков и кметът на общината инж. Владимир Александров при подписването на споразумение за сътрудничество.

Документът предвижда партньорство в областта на образованието, науката и спорта. В работната среща, с участието на академичното ръководство и заместник-кмета на Етрополе Ивайло Георгиев, бяха обсъдени идеи за бъдещи активности и успешни практики, насочени към популяризиране на спорта и подпомагане на учебно-методическата работа с учениците, младежите и педагогическите кадри на Етрополе.

Дискутирани бяха конкретни съвместни дейности в различните направления на сътрудничеството - провеждане на семинари, конференции и състезания, научни изследвания и проекти, обмен на експерти.

Ръководният екип на Общината отдава изключително значение на развитието на спорта и инфраструктурата за спорт и туризъм, заяви кметът на Етрополе и сподели някои от планираните дейности – изграждане на велоалеи и ски писта, което ще допринесе за утвърждаването на Етрополе като развиваща се община, съчетаваща устойчивото развитие на икономиката и туризма. Инж. Александров изрази адмирации към ръководството на НСА за отличната учебно-спортна база, която гарантира високото ниво на обучението и тренировъчния процес на студентите. По инициатива на кмета, още през следващата седмица в Етрополе ще се проведе презентация на Национална спортна академия, с участието на ученици и учители от местното училище СУ „Христо Ясенов“. От своя страна ректорът на НСА проф. Красимир Петков благодари за предоставената възможност и изрази увереност за надграждане на отличното партньорство.

 
 


 
Facebook Twitter Share