НАЦИОНАЛНА СПОРТНА АКАДЕМИЯ "ВАСИЛ ЛЕВСКИ"
Картинка 8460923 Картинка 411250 Картинка 2087104 Картинка 11708590 Картинка 4735503 Картинка 10125661 Картинка 8360143 Картинка 410112 Картинка 7977577 Картинка 9820170

В НСА започна приемът на кандидатстудентски документи

Публикувано на 10 юни 2024

В Национална спортна академия „Васил Левски“ (НСА) започна приемът на кандидатстудентски документи, който ще продължи от 10 юни до 3 юли. Кандидат-студентите могат да подадат документите си по най-удобния за тях начин - онлайн, в Ректората на НСА или в бюрата на Центъра за кандидатстудентска подготовка и информация из цялата страна.

Кандидатите могат да избират между 67 вида спорт, педагогика на обучението по физическо възпитание и още много други актуални специалности, сред които треньор по бойно-приложна физическа подготовка, спортен мениджър, спортен аниматор, спортен коментатор, медицинска сестра, кинезитерапия, адаптирана физическа активност и спорт, треньор по кондиционна подготовка, уелнес и СПА консултант и др.

За втора учебна година НСА ще приеме студенти в специалността „медицинска сестра“. Програмата за тяхното обучение е съобразена с Наредбата за единни държавни изисквания на Министерство на здравеопазването. За успешната им подготовка в НСА са ангажирани водещи специалисти, а практическото обучение се осъществява в най-добрите клинични бази - УМБАЛ „Токуда“, УМБАЛ „Лозенец“, Медицински институт на МВР, МБАЛ „Вита“ и др. Още от разкриването на специалността ръководството на УМБАЛ „Токуда“ осигури няколко стипендии и покри таксата за обучение на първите десет студенти, класирали се с най-висок бал. От предстоящата 2024/2025 учебна година МБАЛ „Вита“ също ще се включи в тази инициатива.

Към момента в трите факултета на НСА – „Спорт“, „Педагогика“ и „Обществено здраве, здравни грижи и туризъм“ се обучават около 3 500 студенти в бакалавърски, магистърски и докторски програми. На тяхно разположение са съвременно оборудвана учебна база, Център за научна и приложна дейност в спорта, десетки открити и закрити спортни съоръжения, плувен басейн, хранителен блок и общежития. Уникалната база на НСА се допълва от учебно-спортни комплекси в планините Пирин, Рила и Витоша, както и на морския бряг близо до Несебър.

Академията е предпочитан университет, тъй като дипломата от НСА се признава по цял свят, а голяма част от специалистите се дипломират и с втора специалност, което удвоява шансовете им за успешна кариера.

Актуална информация и кандидатстудентски справочник


Успешните избират НСА!

 


 
Facebook Twitter Share