НАЦИОНАЛНА СПОРТНА АКАДЕМИЯ "ВАСИЛ ЛЕВСКИ"
Картинка 6058361 Картинка 1144140 Картинка 6859910 Картинка 7485483 Картинка 5535971 Картинка 175842 Картинка 12017840 Картинка 286085 Картинка 10449797 Картинка 3734834

Спортни специалисти от Турция, Португалия и Гърция посетиха НСА

Публикувано на 12 юни 2024
Спортни специалисти от Турция, Португалия и Гърция посетиха Национална спортна академия, за да се запознаят с възможностите за образование и професионална квалификация, които предлагат нейните програми. В състава на делегацията бяха представители на Директората за младежта и спорта на провинция Ушак (Турция), SPORT EVOLUTION ALLIANCE – неправителствена организация на спортни мениджъри от Португалия и специалисти по силов трибой от Elliniko Somateio Dynamikou Triathlou (Гърция). 

Гостите бяха посрещнати от зам.-ректора по учебната работа на НСА доц. Христо Андонов, който представи детайлно учебно-спортната база, дейностите, образователните традиции и постижения на Академията като единствено специализирано висше училище в сферата на спорта и физиотерапията в България. Спортните специалисти поставиха множество въпроси за подготовката на треньори в Академията и проявиха интерес към специалностите кинезитерапия/физиотерапия, спортен мениджмънт, адаптирана физическа активност и спортна анимация. Обучението по „Спортен мениджмънт“ презентираха доц. Нина Атанасова - преподавател към катедра „Мениджмънт и история на спорта“ и студенти от бакалавърската и магистърска програма. Чуждестранната делегация посети Образователния и олимпийски център, за да научи интересни факти за историята на НСА и нейния принос към развитието на спорта и спортната наука в България, представени от проф. Лозан Митев. 

Срещата бе организирана в координация с ръководството на Сдружение „Левски-спорт за всички“ в лицето на президента Люсиен Велчев – възпитаник на НСА и генералния секретар Ванина Миланова, във връзка с дейности по проект от програма „Еразъм+ спорт“, насочен към подготовката на спортни специалисти за работа с младежи.
 
 


 
Facebook Twitter Share